Sunday, May 29, 2011

4.0 Rehat sat dan tenangkan fikiran .....

Bapa borek ..... anak rintik.



Katun yg dihantar oleh rakan di timur tengah. Nasib yang menimpa pemerintah negeri Arab, seorang demi seorang telah turun dari takhta.  Allah memberi kerajaan kepada siapa yang Ia kehendaki dan menurunkan sesiapa yang Ia kehendaki.  apabila Allah memberi tiada siapa dapat menghalang dan demikian sebaliknya.


Pada tahun 2030 esok ni, bukan saja manusia dah cekap I.T., berok-berok pun .....


Cari binatang tersembunyi dalam foto di atas ..... ada seekor kucing .... mari kita lihat siapa yang dapat!!!!


Bush selalu menjadi bahan ejekan dunia ..... kenapa? Sendiri jawablah!


Sebuah papan tanda di Cina berbunyi "Take the child, Fall into water carefully." ?????


video
Jangan menangis mama ...... 

caravan?



Ini kerja bangla di Malaysia, pasang kotak speed fan (regulator) siling di siling ..... pastikan anda tutup suis sebelum ubah speed kipas angin ini, jika tidak ..... putus tangan.


Ketika makan angin di Cameron Highlands dan mencari hotel / apartment untuk bermalam, terjumpa signboard ni .... terus tak jadi!

Bersyukurlah kerana anak2 kita tidak berasa naik bas sekolah ni.


Lawak April fool!


Bini kelawar: abang ni lucah sungguh laa .....
Laki kelawar: nak buat camana, angin kuat sangat!

Environment pejabat bila kerajaan luluskan umur pencen sampai 60 tahun.



video
Magic ka apa ka ni? cabut kepala sambil jalan ke depan .... pelik dan sukar nak explain bagaimana dia buat macam tu.


Dalam foto kopi di atas ada kepala seorang lelaki, cuba cari dalam masa 3 saat. 
Mengikut penyelidikan perubatan, jika anda jumpa dalam masa kurang dari 3 saat, perkembangan otak anda melebihi otak biasa; jika jumpa dalam masa 1 minit, perkembangan otak adalah biasa dan jika mengambil masa 1 - 3 minit bermakna tindakbalas otak adalah perlahan. Selamat mencuba.


manusia pertama menjejak kaki di bulan ialah ....... 



Beginilah roda kehidupan kita ..... ada orang sempat merasa semua kenderaan beroda di atas, ada yang sempat merasa setakat basikal / motorsikal saja dan ada pula yang tak merasa langsung naik kereta. Demikian ibarat bas dan penumpang, penumpang yang naik bas dahulu, tak semesti turun bas dahulu mungkin penumpang yang naik kemudian yang turun dahulu. 



video
Tu laa ... jangan hapi sangat .... belum tentu jadi johan .... macam cerita arnab race dengan kura2 pulak!



Farewell dinner untuk Bush. Peristiwa ini tidak disebarkan di dalam CNN, Fox, Bloomberg etc.

Ni satu lagi pencemaran bahasa.  Apa maksudnya ?????? entahlah kena tanya depa.


Entahlah, di Cina atau Korea ada papantanda ini ..... mungkin maksudnya "No Smoking".

Hentam sajalah Labuuuuu ..... asalkan mesej landing pada tempatnya.



Inilah ilusi namanya.  Drawing ini tidak bergerak tetapi mata kita yang menggerakkannya. 
Tenung satu titik hitam (nak berkesan lagi kena besarkan lukisan ini) dan ubah ke titik hitam bersebelahannya ..... ia akan bergerak!

Berani buat, berani tanggung

lagu ni pun ada ...... 



No comments:

Post a Comment