Sunday, August 11, 2013

203.0 Solat cara Syiah .... menyesatkan!

Syiah sudah dihukumkan bukan pengikut Ahlul sunnah wal jamaah malah telah terpesong jauh dari syariat Islam.  Pelbagai bukti kesesatan nyata semakin menonjol. Dipaparkan cara mereka bersolat yang ternyata sesat lagi menyesatkan. (sumber:  http://hasnulhadiahmad.com/cara-pelik-orang-syiah-solat-18-gambar/)

Cara Pelik Orang Syiah Solat by HASNUL HADI AHMAD on AUGUST 9, 2013


Cara Orang Syiah Solat

Syiah mengamalkan ajaran yang lari dari ajaran Ahli Sunnah dan jauh dari wahyu, golongan ini mereka-reka hukum dan mengadakan perkara bid’ah yang sesat dan menyesatkan, moga-moga kita dijauhi daripada golongan Syiah ini yang merosakkan akhidah umat Islam.

Sejak berlakunya revolusi Syria barulah kita mengetahui tentang niat mereka sebenarnya, mereka cukup membenci kaum Ahli Sunnah sehingga mereka menghalalkan darah ahli sunnah. Dan kita sebagai Umat Islam janganlah membenarkan mereka ( Syiah ) daripada berpijak di bumi tercinta ini.

Di bawah ini antara gambar-gambar cara ibadah orang Syiah yang bercanggah dengan Islam:Imam sembahyang mereka, sembahyang di depan tapi berada dalam satu lubang separas lutut (tempat yang lebih rendah dari makmum).


Pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat (tidak solat Jumaat) kecuali bersama Imam yang ma’sum atau wakilnya sahaja.

Banyak pihak mengatakan bahwa orang Syiah melakukan solat sama seperti orang-orang Islam namun hanya untuk sekadar taqiyyah (berpura-pura). Taqiyyah merupakan konsep atau ciri penting yang tidak dapat dipisahkan dari ajaran Syiah. Taqiyyah pada hakikatnya adalah “berdusta dan berbohong”. Pentingnya taqiyyah disisi Syiah banyak terdapat di dalam kitab-kitab utama mereka.


Mereka sujud di atas seketul batu yang bulat leper atau empat segi. Ertinya dahi dan hidung tidak kena lantai. Batu itu disediakan dalam masjid atau mereka bawa sendiri ke mana mereka pergi. Batu yang paling suci pada mereka ialah diambil di Karbala kemudian Masyad dan di Qom. Kalau tidak dapat juga boleh juga gunakan batu-batu di tempat lain.


Satu lagi cara sujud mereka puak-puak syiah ini, Kalau tidak ada batu, mereka akan gunakan apa-apa yang tumbuh dari bumi sebagai tempat sujud (letak dahi). Paling tidak, sujud atas tapak tangan. Tujuan mereka buat begitu kerana kata mereka manusia jadi dari pada tanah. Apa jenis sujud pun kita tidak tahu.


Inilah contoh ajaran Syiah yang menyimpang jauh dari ajaran Islam yang sebenar. Mereka bersembang waktu tengah solat. inilah Ulamak Syiah yang diagung-agungkan mereka solat sambil berborak.


Syiah soalat bukan dengan tatacara solat yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w. Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.


Para pengikut Syiah sedang Solat/Sujud di ruang sama (di masjid mereka). Mereka menghadap ke arah mana ketika bersujud?, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan dalam Al-Quran.Wanita syiah sedang bersujud di perkuburan syiah (Sujud di kubur ulamak mereka), sangat bercanggah dengan ajaran Islam, jauhilah diri kita dari golongan yang sesat ini.Solat/Sujud menghadap ke kubur dan I’tikaf (duduk di masjid) bersalahan arah kiblat menghadap ke kubur, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan oleh Rasulullah s.a.w. siapa yang mereka sembah?


Kubur Khumaeni ditawaf tiap-tiap hari dan diberkati dengan bermacam-macam amalan taghut, ini adalah satu ibadah mereka jauh tersimpang dari ajaran Islam yang sebenar, ini mengambarkan kesesatan Syiah yang nyata.


Puak-Puak Syiah membina Kaabah sendiri di bandar Najaf, mereka akan tawaf sebagaimana tawaf di Batullah Makkah. sesat dan amat menyesatkan.

Akhir zaman Yahudi akan jadi kawan baik mereka (Syiah)


Pemimpin negara Syiah berpelukkan dan beramah mesra dengan pemimpin Yahudi menunjukkan hubungan baik diantara mereka, Syiah adalah sekutu Israel untuk menjatuhkan Islam.


Pemimpin negara Syiah membuat perjumpaan dengan pemimpin Yahudi. apakah tujuan sebenar mereka?. Syiah bagaikan musuh dalam selimut umat Islam. Mereka mengaku Islam tetapi diam-diam menusuk dari belakang.


Ahmad Niejad, pemimpin negara Syiah, menunjukkan pasportnya yang terlis namanya sebagai nama Yahudi nama dalam Yahudi ialah ” SABURJIAN ” sebagaima yang tercatat dalam akhbar Britain ” Daily Teleghraph ”.


Dan yang terakhir, paling teruk sekali ialah perangai ulamak Syiah. Depan nampak anti kuffar, belakang cium tangan perempuan mereka. Itulah kepura-puraan (Taqiyyah) puak Syiah yang perlu kita tahu.

Tersangatlah sesat gologan ni ! Tolong umat Islam jangan keliru ! berpegang lah pada Al-Quran dan Hadis.

Jom sebarkan! jangan biarkan Syiah menyesatkan umat Islam dan meratah daging umat Islam. Sebarluaskan risalah ini jika anda prihatin terhadap ancaman yang melanda akidah umat Islam.

Wallahu’alam….
Semoga di kreditkan kembali artikel ini ke hasnulhadiahmad.com

Lihatlah bagaimana Tok Khatib Syiah membaca khotbah .... ikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w.? atau macam orang kerasukan syaitan saja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KUALA TERENGGANU 10 Ogos 2013 - Fahaman dan ajaran Syiah bukan setakat perlu diharamkan malah mesti dibanteras dan diperangi habis-habisan bagi memastikannya tidak lagi wujud dan bertapak di negara ini.

Mufti Terengganu, Dr. Zulkifly Muda berkata, sebarang kegiatan dan perkara yang berkaitan Syiah mesti diharamkan secara mutlak bagi membendung penyebaran ajaran itu.

Menurut beliau, Syiah merupakan ajaran sesat dan buktinya diperkukuh berdasarkan sebuah buku bertajuk Assunnah Wassyiah yang menyatakan Syiah merupakan mazhab yang sengaja diwujudkan Yahudi.

Beliau mendakwa, menerusi mazhab itu Yahudi meneruskan usaha merosak dan memusnahkan agama Islam serta umatnya secara terancang.

"Sejak zaman Rasulullah SAW lagi, Yahudi sentiasa berusaha merosakkan agama Islam dan umatnya, serangan demi serangan dilakukan dari luar terhadap umat Islam tetapi tidak berjaya.

"Bagi meneruskan tujuan jahat itu, mereka cuba menyerang agama dan umat Islam dari dalam pula dengan mewujudkan satu mazhab (Syiah)," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas mengenai kebimbangan penularan fahaman Syiah di negara ini yang dikatakan mempunyai sehingga 200,000 pengikut selain turut memiliki markas hampir di setiap negeri.

Dalam masa sama, Dr. Zulkifly memberi jaminan perkembangan dan penyebaran ajaran Syiah di Terengganu setakat ini terkawal namun pihaknya akan sentiasa memantau perkara itu dari semasa ke semasa.

Menurutnya, pada 2011 wujud usaha menyebarkan buku-buku ajaran sesat Syiah di masjid-masjid di negeri itu tetapi berjaya dipatahkan pihak berkuasa termasuk polis dan Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT).

No comments:

Post a Comment